Συμμετοχή της τάξης του 16% έχει αποκτήσει η Siemens στην αμερικανική εταιρία Semprius, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των συγκεντρωτικών φωτοβολταϊκών (CPV),

Με αυτή τη συμμετοχή της η Siemens λειτουργεί ως υπεύθυνη σχεδιασμού και παράδοσης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, με την τεχνολογία των συγκεντρωτικών φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Siemens Energy, Martin Schulz, οι προοπτικές για τον τομέα των συγκεντρωτικών φωτοβολταϊκών είναι ιδιαίτερα ευοίωνες καθώς έχουν το πλεονέκτημα να επιτυγχάνουν σημαντικά υψηλότερη ενεργειακή απόδοση από τα συμβατικά φωτοβολταϊκά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχει πιστοποιήσει ότι τα φωτοβολταϊκά της Semprius επιτυγχάνουν ενεργειακή απόδοση μεγαλύτερη του 40%, τη στιγμή που η μεγαλύτερη απόδοση που επιτυγχάνουν τα παραδοσιακά κρυσταλλικά φωτοβολταϊκά είναι της τάξης του 22%.

Βέβαια, η αγορά των συγκεντρωτικών βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, με ιδιαίτερα σημαντικές, ωστόσο, προοπτικές ανάπτυξης.

(Πηγή: www.energypress.gr, 28/6/2011)

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *