[Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2021]

Εκτός από τη ΔΕΗ, στη χώρα μας δραστηριοποιούνται πλέον και ιδιωτικές εταιρίες που προμηθεύουν ρεύμα σε οικίες και επιχειρήσεις, οι οποίες είναι γνωστές ως «εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας» ή «εταιρίες ρεύματος». Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο αυτό είναι οι παρακάτω:

 1. ΔΕΗ
 2. ΕΛΤΑ
 3. KEN
 4. Φυσικό αέριο
 5. Electricon (ελίν)
 6. Elpedison
 7. Green – Greek Environmental & Energy Network
 8. Heron
 9. NRG
 10. PETROGAZ ENERGY
 11. Protergia
 12. SOLAR ENERGY
 13. Volterra
 14. Volton
 15. Watt+Volt
 16. We Energy
 17. ZeniΘ

Αν θα θέλατε να γνωρίζετε με αξιοπιστία ποιο είναι το φτηνότερο πρόγραμμα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ή πετρελαίου για το σπίτι σας ή την επιχείρησή σας, πατήστε εδώ.

Σημειώσεις σχετικά με τους εναλλακτικούς παρόχους:

 • Σε κάποιες περιπτώσεις οι τιμολογήσεις που παρουσιάζουν ορισμένοι πάροχοι ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν κάποιες χρεώσεις οι οποίες αυξάνουν το τελικό κόστος. Για αυτό το λόγο, πριν επιλέξετε εναλλακτικό πάροχο ρεύματος, προτείνουμε να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς και να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα της escon.gr.
 • Την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα (βλέπετε ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης) η αγορά ενέργειας παρουσιάζει έντονη κρίση. Δύο μεγάλοι εναλλακτικοί πάροχοι έκλεισαν στο τέλος του 2011 (Hellas Power και Energa) ενώ μόλις το Μάιο του 2012 μια ακόμα εταιρία (Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή) διαγράφτηκε από το μητρώο παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Στις 30 Μαΐου 2012 άλλη μια εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, η RevmaEna, βγήκε εκτός αγοράς. Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση.