[Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2017]

Εκτός από τη ΔΕΗ, στη χώρα μας δραστηριοποιούνται πλέον και ιδιωτικές εταιρίες που προμηθεύουν ρεύμα σε οικίες και επιχειρήσεις, οι οποίες είναι γνωστές ως «εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας» ή «εταιρίες ρεύματος». Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο αυτό είναι οι παρακάτω:

 1. ΔΕΗ
 2. ΕΛΤΑ
 3. KEN
 4. Elpedison
 5. Green – Greek Environmental & Energy Network
 6. Heron
 7. NRG
 8. Protergia
 9. Volterra
 10. Watt+Volt
 11. Volton

Στην Escon.gr έχουμε δημιουργήσει τη δωρεάν εφαρμογή «Υπηρεσία επιλογής εταιρίας ρεύματος» που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο πρόγραμμα προμήθειας ρεύματος για το σπίτι σας, αναλύοντας το προφίλ της κατανάλωσής σας και διερευνώντας ποιο από όλα τα προγράμματα προμήθειας των παραπάνω εταιριών και της ΔΕΗ, είναι το πλέον οικονομικό για εσάς.

Σημειώσεις σχετικά με τους εναλλακτικούς παρόχους:

 • Σε κάποιες περιπτώσεις οι τιμολογήσεις που παρουσιάζουν ορισμένοι πάροχοι ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν κάποιες χρεώσεις οι οποίες αυξάνουν το τελικό κόστος. Για αυτό το λόγο, πριν επιλέξετε εναλλακτικό πάροχο ρεύματος, προτείνουμε να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς και να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα της escon.gr.
 • Την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα (βλέπετε ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης) η αγορά ενέργειας παρουσιάζει έντονη κρίση. Δύο μεγάλοι εναλλακτικοί πάροχοι έκλεισαν στο τέλος του 2011 (Hellas Power και Energa) ενώ μόλις το Μάιο του 2012 μια ακόμα εταιρία (Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή) διαγράφτηκε από το μητρώο παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Στις 30 Μαΐου 2012 άλλη μια εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, η RevmaEna, βγήκε εκτός αγοράς. Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση.