[Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2023]

Εκτός από τη ΔΕΗ, στη χώρα μας δραστηριοποιούνται πλέον και ιδιωτικές εταιρίες που προμηθεύουν ρεύμα σε οικίες και επιχειρήσεις, οι οποίες είναι γνωστές ως «εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας» ή «εταιρίες ρεύματος». Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο αυτό είναι οι παρακάτω:

 1. ΔΕΗ
 2. ΗΡΩΝ
 3. ΟΤΕ
 4. Φυσικό αέριο
 5. ELIN
 6. Elpedison
 7. KEN
 8. NRG
 9. Protergia
 10. SOLAR ENERGY
 11. Volterra
 12. Volton
 13. Watt+Volt
 14. We Energy
 15. ZeniΘ

Αν θα θέλατε να γνωρίζετε με αξιοπιστία ποιο είναι το φτηνότερο πρόγραμμα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ή πετρελαίου για το σπίτι σας ή την επιχείρησή σας, πατήστε εδώ.

Σημειώσεις σχετικά με τους εναλλακτικούς παρόχους:

 • Σε κάποιες περιπτώσεις οι τιμολογήσεις που παρουσιάζουν ορισμένοι πάροχοι ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν κάποιες χρεώσεις οι οποίες αυξάνουν το τελικό κόστος. Για αυτό το λόγο, πριν επιλέξετε εναλλακτικό πάροχο ρεύματος, προτείνουμε να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς και να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα της escon.gr.
 • Την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα (βλέπετε ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης) η αγορά ενέργειας παρουσιάζει έντονη κρίση. Δύο μεγάλοι εναλλακτικοί πάροχοι έκλεισαν στο τέλος του 2011 (Hellas Power και Energa) ενώ μόλις το Μάιο του 2012 μια ακόμα εταιρία (Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή) διαγράφτηκε από το μητρώο παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Στις 30 Μαΐου 2012 άλλη μια εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, η RevmaEna, βγήκε εκτός αγοράς. Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση.
 • Από το Μάιο του 2023, τα ΕΛΤΑ διέκοψαν την εμπορική δραστηριότητά τους στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας (ΕΛΤΑ Ενέργεια). Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας εδώ.