Για να μειώσουμε την υψηλή κατανάλωση ενέργειας σε ένα γραφείο αρκούν μερικές απλές παρεμβάσεις αλλά και η ορθολογική χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών.

Καταρχήν, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν χρειάζεται να μένουν ανοιχτοί όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Αν πρόκειται να λείψουμε από το γραφείο μας για περισσότερη από μισή ώρα, φροντίζουμε να κλείνουμε τον υπολογιστή και την οθόνη. Αποφεύγουμε τη χρήση screensaver, καταναλώνουν πολλή ενέργεια και οι νέες οθόνες δεν τα χρειάζονται. Όταν δεν χρησιμοποιούμε τον εκτυπωτή, το scanner και τα άλλα περιφερειακά συστήματα, τα κλείνουμε από τον διακόπτη τους. Αν υπάρχει η δυνατότητα, προτιμάμε τους φορητούς υπολογιστές που καταναλώνουν έως και 93% λιγότερη ενέργεια. Για τους επιτραπέζιους επιλέγουμε επίπεδη οθόνη. Δεν εκτυπώνουμε περισσότερα αρχεία από όσα πραγματικά χρειαζόμαστε. Τέλος, δεν ξεχνάμε φορτιστές κινητών ή laptop στην πρίζα αφού ολοκληρωθεί η φόρτιση.

Για τον φωτισμό του γραφείου επιλέγουμε λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Το καλοκαίρι δεν χρησιμοποιούμε αλόγιστα το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και δεν αφήνουμε ανοιχτά τα παράθυρα όταν δουλεύει ο κλιματισμός.

(Πηγή: www.energypress.gr, 02/06/2011)

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *