Άρχισαν τα πρώτα τηλεφωνήματα από τράπεζες προς όσους έχουν πάρει την έγκριση να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», προκειμένου να περάσουν να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις, αλλά και να γίνει η εκταμίευση της προκαταβολής.

Πρόκειται για τουλάχιστον 2.215 αιτήσεις που έχουν μέχρι σήμερα πάρει το πράσινο φως και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ενώ τα ονόματα των ωφελούμενων μπορεί να τα βρει κανείς στην ιστοσελίδα της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, www.tempme.gr.

Θυμίζουμε ότι ο μέγιστος χρόνος για την ολοκλήρωση των ενεργειακών παρεμβάσεων σε ένα ακίνητο (κατοικία ή διαμέρισμα) είναι οι 4 μήνες και απαιτείται η διενέργεια της δεύτερης ενεργειακής επιθεώρησης, προκειμένου να εκταμιευτεί το σύνολο του προϋπολογισμού.

Μέχρι σήμερα το πλήθος των αιτήσεων στις τράπεζες υπερβαίνει τις 38.000, από τις οποίες οι 18.600 έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ 8.000 αιτήσεις από αυτές αφορούν σε ολοκληρωμένους φακέλους που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας έγκρισης.

Θυμίζουμε επίσης ότι η υποβολή νέων αιτήσεων συνεχίζεται, και η ένταξη στο πρόγραμμα αφορά :

– κατοικίες με έτος κατασκευής μέχρι το 1990 και με τιμή ζώνης έως 2100 €/τ.μ.

– δυνατότητα ένταξης και μεμονωμένων διαμερισμάτων πολυκατοικίας

– ενεργειακή αναβάθμιση κατά μία κατηγορία ή εναλλακτικά 30% της κατανάλωσης του κτιρίου αναφοράς

– δύο εισοδηματικές κατηγορίες ωφελουμένων ως εξής:

Κατηγορία Α

Θα πρέπει το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα να είναι μέχρι 40.000 € ή 60.000 € αντίστοιχα. Παρέχεται άτοκο δάνειο και επιχορήγηση ύψους 35%.

Κατηγορία Β

Εδώ, εντάσσονται όσοι έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 € ή 80.000 € αντίστοιχα. Παρέχεται άτοκο δάνειο και επιχορήγηση ύψους 15%.

(Πηγή: www.energypress.gr, 27/07/2011)

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *