Στο νέο κύκλο του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» απαιτείται και αναμένεται να γίνει ένας εξορθολογισμός στην πλατφόρμα και τη διαδικασία των αιτήσεων. Έμφαση αναμένεται να δοθεί στη δόμηση μια μεθόδου που θα δίνει προτεραιότητα στους ενδιαφερόμενους που θα πληρούν αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια. Παράλληλα δεν θα αποκλείει τους ενδιαφερόμενους με υψηλότερα εισοδήματα αλλά θα τους δίνει ένα πλάνο ώστε να γνωρίζουν σε ποια χρονική στιγμή θα μπορούν να αιτηθούν επιδότηση ώστε να μην χάνονται άσκοπα χρόνος και κεφάλαια.

Θυμίζουμε ότι οι διαδικασίες των αιτήσεων και της επιλογής υποψηφίων στους προηγούμενους κύκλους κρίθηκαν ατυχείς από την πλειοψηφία του τεχνικού κόσμου καθώς δημιούργησαν σύγχυση και εκνευρισμό αλλά πιθανώς και μη δίκαιο καταμερισμό των επιδοτήσεων – στην πραγματικότητα η επιλογή των υποψηφίων σε μεγάλο βαθμό έγινε με τυχαίο τρόπο.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»  είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα καθώς χρησιμοποιεί κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού δυναμικού της χώρας επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα πολλά οφέλη στους ιδιώτες που επιδοτούνται, στον τεχνικό κόσμο που αναλαμβάνει τις παρεμβάσεις αλλά και στην κοινωνία, καθώς μειώνονται οι Εθνικές ανάγκες για κατανάλωση ενέργειας και βέβαια προστατεύεται το περιβάλλον που είναι και το σημαντικότερο κοιτάζοντας τη γενική εικόνα σε βάθος δεκαετιών.

Είναι φανερό λοιπόν ότι είναι πολύ σημαντικό να υποστηριχθεί και να αναβαθμιστεί το πρόγραμμα ώστε να τρέξει πολλούς κύκλους σε βάθος χρόνου και μεγιστοποιηθεί το όφελος στην κοινωνία.

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *