Ένα νέο πακέτο προσφορών και κινήτρων που δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και να απολαύσουν τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης του ανακοίνωσε η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η προσφορά αυτή ισχύει για υπογραφή σύμβασης σύνδεσης παροχής φ.α. από την Τετάρτη 9 Μαΐου και μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012, και περιλαμβάνει:

Σημαντικές εκπτώσεις έως 100% στα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο φ.α. (*)

Συγκεκριμένα, εκπτώσεις 100% είναι διαθέσιμες στα τέλη σύνδεσης, όπου ήδη υπάρχει δίκτυο φ.α. για κεντρικές θερμάνσεις (με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 140.000kcal/h), αυτόνομες θερμάνσεις (με συνολική εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη 170.000kcal/h ανά νέο παροχετευτικό αγωγό) κ’ επαγγελματίες (με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 200.000kcal/h). 50% έκπτωση επίσης στα τέλη σύνδεσης μπορούν να πετύχουν ακόμα και κεντρικές θερμάνσεις κτηρίων με εγκατεστημένη ισχύ από 50.000 kcal/h μέχρι 140.000kcal/h, 5 και άνω αυτόνομες θερμάνσεις ανά νέο παροχετευτικό αγωγό αλλά και όλοι οι επαγγελματίες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 50.000kcal/h.

Χρηματοδότηση εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου

Παράλληλα, συνεχίζεται και το πρόγραμμα χρηματοδότησης εσωτερικής εγκατάστασης σε κεντρικές θερμάνσεις πολυκατοικιών απευθείας από την ΕΠΑ Αττικής.

Συγκεκριμένα, μια πολυκατοικία μπορεί να συνδεθεί με το φυσικό αέριο χωρίς να πληρώσει αρχικά κανένα ποσό για την εγκατάσταση θέρμανσης, ενώ το κόστος θα αποπληρωθεί απ’ ευθείας στην ΕΠΑ Αττικής σε διμηνιαίες δόσεις (18 ή 30) πληρωτέες μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης.

Η χρηματοδότηση ισχύει για κτήρια με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα άνω των 140.000kcal/ kcal/h. Το χρηματοδοτούμενο ποσό καθορίζεται από την εγκατεστημένη ισχύ του λέβητα του κτηρίου και καλύπτει το ανώτερο μέχρι το ποσό των 12.300€ συμπ. ΦΠΑ.

Τα προγράμματα προσφορών της ΕΠΑ Αττικής έρχονται να ενισχύσουν την εξοικονόμηση που απολαμβάνει ο καταναλωτής φυσικού αερίου, καθώς αποδεδειγμένα το φυσικό αέριο αποτελεί την πιο οικονομική επένδυση στον τομέα της θέρμανσης ειδικά τώρα που οι τιμές των συμβατικών καυσίμων καθίστανται σχεδόν απαγορευτικές. Το φυσικό αέριο αποτελεί την καλύτερη λύση για τον οικιακό καταναλωτή κι επαγγελματία καθώς εκτός των άλλων αποτελεί ιδανική λύση για θέρμανση, ζεστό νερό και νόστιμο μαγείρεμα, είναι άμεσα διαθέσιμο κάθε στιγμή από το δίκτυο, είναι καθαρό χωρίς δυσάρεστες οσμές και υπολείμματα πετρελαίου, παρέχει ακρίβεια στη μέτρηση της κατανάλωσης χάρη στον εγκατεστημένο μετρητή ενώ συμβάλλει σε ένα καθαρότερο περιβάλλον αφού οι εκπομπές ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα είναι μειωμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης Καταναλωτών 1133 ή να απευθυνθούν στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπορικών Συνεργατών της ΕΠΑ Αττικής και στο κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών της Εταιρείας στο Σύνταγμα.

*Η προσφορά ισχύει εφόσον ο καταναλωτής έχει ενεργοποιήσει την εγκατάστασή του εντός 3 μηνών από την τοποθέτηση μετρητή (με εξαίρεση τις νέες οικοδομές για τις οποίες δίνεται διάστημα 12 μηνών).
Εξαιρούνται όλες οι συνδέσεις για τις οποίες απαιτείται πίεση άνω των 23 mbar ή ωριαία κατανάλωση άνω των 100 Νm3/h.

(Πηγή: Energypress, 08/05/2012)