Τη δυνατότητα ενημέρωσης για τα φθηνότερα και κοντινότερα πρατήρια υγρών καυσίμων δίνει στους πολίτες το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η διαδικασία είναι η εξής:

*Στέλνετε δωρεάν SMS στο τηλέφωνο 54151

* Στο κείμενο του μηνύματος πρέπει να γραφεί ο δήμος ή η περιοχή. Για παράδειγμα Θήβα ή Κηφισιά ή Ζωγράφου.

* Προσοχή: αν πρόκειται για μεγάλη Πόλη (πχ Αθήνα), ή για περιοχή που υπάρχει σε δύο Νομούς ανά την Ελλάδα, τότε γράφουμε την περιοχή και τον Νομό (δηλαδή γράφουμε: Αμπελόκηποι Αττική)

* Η υπηρεσία απαντά άμεσα μέσω SMS με τα 3 πιο φτηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην περιοχή με βάση τις τελευταίες μετρήσεις. Καλό θα είναι να επιβεβαιώσετε και τη τιμή όταν φτάσετε στο βενζινάδικο.

• Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο ή περισσότερες περιοχές με το ίδιο όνομα η υπηρεσία σας ζητάει να αποστείλετε ένα διευκρινιστικό SMS (χωρίς χρέωση).

• Σε περίπτωση αποστολής λανθασμένου μηνύματος (περιοχή που δεν αναγνωρίζεται από το σύστημα), η υπηρεσία σας αποστέλλει απαντητικό SMS που σας ενημερώνει σχετικά και σας προτρέπει να ξαναστείλετε SMS με τη σωστή μορφή.

• Για πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία στείλτε SMS με την εντολή ΒΟΗΘΕΙΑ

Η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής αλληλεγγύης για μείωση τιμών. Άρα απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

(Πηγή: www.energypress.gr, 02/03/2012)

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *